mamavandrie

– of hoe het leven gewoon leuk is-

Ienemienemutte…. 23 juli 2011

Filed under: De kids — mama van drie @ 18:06

de hele dag door zingen de kindjes hier het liedje, blijkbaar blijft het ‘hip’ om afvalspelletjes te doen.  We gaan met de blokken spelen …. wacht …. ienemienemutte pimpamputte, ienemienemutte is de baas, maar de baas die was niet thuis want hij lag in het ziekenhuis ….. JA jij mag als eerste kiezen welke blokken je wil!

En als ik dan mijn versie wil zingen ( ienemienmutte, tien pond grutte, tien pond kaas, ienemienemutte is de baas) krijg ik twee bedenkelijke blikken met daarna : “neen mama, zo is dat niet, je zingt het helemaal mis” of “jij mag dat niet zingen”

Gelukkig vinden ze mijn versies van ‘de rups pardiepardaf’ en ‘ rijen in een treintje’ wel nog leuk. Tegenwoordig slingeren mijn kinderen door het huis ! Tijd voor te eten : “we rijden naar de eetkamer toe”, tijd op in bad te gaan ‘ we rijden naar de badkamer toe”.

Met dit slechte weer moet je de kinderen inventief en creatief proberen bezig houden : de ‘little people’ zijn weer van stal gehaald ( echt waar hoor, de boerderij staat uit!), ze bouwen er een héél dorp mee . Arthur is verantwoordelijk voor het vliegwezen in little people-stad, Marie zorgt voor het ziekenhuis en het kasteel en Anne-Elise runt de boerderij ( zij zorgt ook voor vernieling door een grote reus als ze haar voeten midden in het spel zet)

En  wat doen we morgen?????????????? Iedere avond weer dezelfde vraag….. het antwoord : dat zal je zien als je flink geslapen hebt! Tot morgen, slaap lekker!

Wat is het toch fijn om kind te zijn!

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s