mamavandrie

– of hoe het leven gewoon leuk is-

Lang leve de boerderij – Swinging Hem- OTTOBRE 4/2013 26 september 2013

Filed under: Made with love — mama van drie @ 11:24

Dit weekend bleek er plots een voormiddag vrij te zijn! Hubbie met kids gingen aan de slag met de modeltreintjes dus even het rijk alleen om snel iets in elkaar te toveren …

In de laatste OTTOBRE stond een leuk rokje in tricot en ons kleinste pateeke had zelf een stofje gekozen dat dringen om verwerking vroeg. (stofje : de Stoffenkamer)

Patroon is vrij eenvoudig, rechte lap, paar plooikes en boordband eraan ( als je wil kan je er nog zakjes opzetten ook).

Alleen… de plooikes en de boordband door je overlock krijgen is niet zo simpel. HEt blijkt een nogal dikke pak stof te zijn! De combinatie van de plooikes en de tricot vond ik eerst maar niets eens het rokje af was maar vandaag deed ons kleinste pruts het aan en eens het rokje aan is vind ik het nog reuzemeevallen.

Ik maakte maatje 98 ( normaal draagt ze 110) en het zit nog ruim aan haar buikje , zelf Marie die 116-122 draagt kan er nog in…  Voordeel is wel dat ze het volgend jaar gewoon nog aan kan!

Poseren was vandaag GEEN ENKEL probleem, ze kreeg voor haar verjaardag een maja de bij fototoestel en dat moest even mee op de foto!

IMG_1554

IMG_1552

xxx

Advertenties
 

2 Responses to “Lang leve de boerderij – Swinging Hem- OTTOBRE 4/2013”

  1. piepow Says:

    Tof! Dankjewel voor de tip!!

  2. mamadammeke Says:

    Oh, zeer mooi!
    Ik heb dat stofje ook nog liggen, ik heb er de bijhorende streepjes bij gekocht om een kaptrui mee te maken, maar zo een rokje is ook een goed idee!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s